Compania Acciona a cerut permisiunea autoritatilor spaniole de reglementare a pietei (CNMV) pentru a cumpara o participatie suplimentara de 3,97% din grupul spaniol Endesa, tinta a unui razboi al ofertelor de preluare, a declarat o purtatoare de cuvant a Acciona, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Acciona detine 21% din Endesa si planuieste sa faca o oferta de preluare a celei mai mari companii spaniole de electricitate impreuna cu grupul italian Enel, deasemenea actionar al Endesa, pentru a contracara oferta de preluare facuta de grupul rival german E.ON, in valoare de 42,3 miliarde euro.

"Este adevarat ca am cerut permisiunea de a majora participatie pe care o detinem din Endesa", a declarat o purtatoare de cuvant a Acciona, confirmand informatiile aparute in presa. Aceasta a refuzat insa sa ofere detalii suplimentare.

In cazul in care aceasta cerere va fi aprobata, Acciona va detine 24,97% din Endesa, cu putin sub nivelul maxim de 25% care, conform legii spaniole, poate fi achizitionat fara a forta investitorul sa achizitioneze o participatie suplimentara de 10%.

Conform termenilor acordului intre Enel si Acciona, Acciona ar fi trebuit sa cumpere o participatie suplimentara de 3,974% din Endesa in timp ce Enel, ce detine momentan 24,9% ar fi cumparat restul actiunilor la pretul de 41 de euro pe actiune.

CNMV a decis sa Enel si Acciona nu pot face o oferta pentru Endesa mai devreme de sase luni dupa oferta facuta de E.ON, care va expira saptamana viitoare. De cand Enel si Acciona au dezvaluit planurile pentru achizitia Endesa, E.ON a cerut autoritatilor judecatoresti din Spania sa blocheze oferta rivala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri