Compania-mama a Airbus, EADS a numit ieri un nou copresedinte german, in persoane lui Ruediger Grube, directorul de dezvoltare al Daimler Chrysler, care a jucat un rol cheie in spatele scenei pentru crearea gigantului aerospatial european in 2000, informeaza NewsIn. Grube, in varsta de 55 de ani, il inlocuieste pe Manfred Bischoff, care a fost numit presedinte al DaimlerChrysler, unul dintre actionarii fondatori ai EADS.

EADS a mai anuntat ca boardul companiei l-a numit pe membrul consiliului director al DaimlerChrysler, Bodo Uebber in locul vacant pe care il ocupa Bischoff in board, avand in vedere ca Grube are deja membru al acestuia. De asemenea, presedintele de la BNP Parsibas, Michel Pebereau, recomandat de catre guvernul francez, a fost ales ca reprezentant al statului francez.

Bischoff a atacat puternic interventia statului francez in conducerea EADS intr-un articol de opinie aparut la inceputul acestei saptamani in Le Monde, dupa conflictele intre membrii boardului pentru cresterea capitalului si dividende.

EADS este vazut ca un barometru al relatiilor industriale incerte intre Franta si Germania. Tensiunile au reaparut anul acesta, cand Airbus a trebuit sa imparta cele zece mii de concedieri intre cele patru state in care sunt construite avioanele: Franta, Germania, Marea Britanie si Spania.

Principala sarcina a lui Grube va fi sa contribuie la solutionarea disputei pentru propunerile de crestere a capitalului si dividendelor, care au fost blocate de catre guvernul francez. Grube va imparti presedintia grupului cu seful conglomeratului frantuzesc Lagardere, Arnaud Lagardere.

Potrivit unei carti aparute recent si scrisa de un fost director executiv al EADS, Grube a fost prezent la multe dintre intalnirile secrete care au dus la crearea gigantului EADS si a contribuit la definirea structurii puterii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri