Levi Strauss & Co. a raportat o crestere de 14% a castigurilor in al doilea trimestru al 2007, datorita vanzarilor substantiale ale marcilor Levi si Dockers in Statele Unite ale Americii, precum si a reducerii costurilor de productie, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Profitul net a crescut pana la 45,7 milioane dolari, fata de cele 40,2 milioane dolari obtinute in aceeasi perioada a 2006.

Venitul net a crescut cu 6% pana la 1.02 miliarde dolari, peste nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut, de 960,8 milioane dolari, a precizat compania care are sediul in San Francisco.

Blugii mai scumpi precum si linia de imbracaminte au contribuit la cresterea vanzarilor pe plan global, a anuntat compania.

Levi Strauss a produs o cantitate mai mare de blugi de calitate mai buna intr-un efort de a revitaliza brandul, care isi are originea in goana dupa aur ce a caracterizat California inceputului de secol XIX.

In 2006, Levi Strauss a reusit sa obtina o crestere a vanzarilor dupa mai multi ani de performante negative, aceasta crestere a vanzarilor fiind o consecinta a restructurarii de amploare prin care a trecut compania, relocand o parte din capacitatea de productie peste ocean.

In primul trimestru al 2007 compania a raportat o majorare cu 61% a profitului net. in America de Nord, cea mai importanta piata a companiei, veniturile au crescut cu 5%, datorita vanzarilor substantiale ale marcilor Levi's si Dockers, extinzand distributia prin filialele tip Urban Outfitters si Tilly's.

Pentru Europa, veniturile au crescut cu 12%, in mare parte pe fondul slabiciunii dolarului, crescand cu 3% in regiunea Asia-Pacific, pentru China si India vanzarile crescand peste 10%.

Directorul executiv al companiei, John Anderson, a declarat pentru Reuters ca momentan se afla in discutii cu retailerii privind pozitionarea acestei linii de imbracaminte, avand in vedere ca acestia acorda din ce in ce mai mult spatiu marcilor proprii de imbracaminte, insa orice modificare nu va putea fi observata mai devreme de anul viitor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri