\"Relaxeza-te. Astfel de evenimente au tot avut loc de-alungul istoriei.\" Acesta este sfatul analistilor pentru jucatorii imprudenti care erau ingrijorati de cotitura pe care a luat-o bursa americana in ultima saptamana.
„Este o stare de nesiguranta care apare in randul investitorilor si noi ii ajutam sa treaca peste acest obstacol”, spune Scot Duncan, supervizor financiar la Wachovia Securities in Las Vegas. „Vom deschide cateva pozitii de vanzare”, spune acesta.

Intr-o piata in care se inregistreaza recorduri dupa recorduri e inevitabila si chiar bine-venita o retragere de acest gen, spun expertii. Jon Williams, analist la A.G. Edwards in Dallas compara acest declin al cotatiilor la bursa cu un copac care are nevoie de ingrijiri si trebuie curatit pentru a se dezvolta corect si a inflori.

Este foarte normal sa apara aceasta indoiala, iar investitorii profesionisti cu experienta ultimului deceniu stiu cum sa faca fata. Din anul 2003, cand piata a inceput sa-si revina dupa evenimentele care au cutremurat Statele Unite, preturile actiunilor au crescut incntinuu.

Piata a mai avut parte de un moment cheie la finele lunii februarie a acestui an, cand bursa de pe Wall-Street a avut singura zi rea din ultimii patru ani. De atunci, indicii americani Standard & Poor`s 500 si Dow Jones industrial au crescut constant, inregistrand luna aceasta niveluri record.

„Daca vrei sa te retragi, atunci trebuie sa te relaxezi, sa-ti evaluezi situatia si sa sa vezi daca te simti comfortabil cu nivelul riscului actual de pe piata”, spune Duncan.

Multi experti sunt de parere ca foarte rar „ursii” isi fac simtita serios prezenta la bursa, si din acest motiv, unii considera aceasta scadere o oportunitate de cumparare.

„Panica nu incetineste scaderea preturilor, si nu-ti va salva portofoliul – doar urmareste-ti pierderile”, era un titlu intr-un blog. ”Din cand in cand, toti trebuie sa ne aducem aminte ca preturile pot sa coboare.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri