Dolarul s-a tranzactionat marti intr-un culoar stramt fata de principalele valute, in contextul in care investitorii asteapta reuniunea de politica monetara a sistemului american de banci centrale, Federal Reserve, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Investitorii asteapta sa observe orice indicii legate de riscurile pe care extinderea problemelor din piata americana a creditelor le poate genera pentru cresterea economica.

Aversiunea fata de riscuri alimentata de adancirea problemelor din pietele de credit a devenit o tema constanta, in contextul in care yenul cu randament mic a fost bine cotat fata de dolarul american.

Cursul dolarului a devenit mai linistit, ca urmare a evolutiei din pietele de capital, deoarece indicii bursei new-yorkeze au fost solizi la inchiderea sedintei de tranzactionare, fapt urmat de cresterea indicilor pietei europene la inceputul sedintei de marti.

Aprecierea cu 2% a actiunilor tranzactionate pe piata americana a contribuit la temperarea ingrijorarii investitorilor cu privire la piata creditelor, dar analistii inca asteapta ca bancherii centrali americani sa admita ca au existat recent o serie de tulburari dupa ce estimeaza ca va fi luata decizia mult asteptata de a mentine dobanda de politica monetara.

"Evolutia din pietele de capital reprezinta cel mai important argument pentru jucatori in acest moment. Rezultatele puternice de pe pietele americane de ieri seara au ajutat la calmarea investitorilor inaintea sedintei de politica monetara a Federal Reserve", a spus seful departamentului de cercetare pentru piete valutare internationale de la Calyon, Mitul Kotecha, citat de Reuters.

Analistii estimeaza ca bancherii centrali americani vor mentine dobanda cheie la nivelul de 5,25%, dar iau in calcul si posibilitatea ca Federal Reserve sa scada dobanda cheie in al patrulea trimestru, fapt care a generat speculatii potrivit carora este posibil ca declaratia sistemului american de banci centrale sa fie modificata.

"Nimeni nu se asteapta ca Federal Reserve sa miste dobanda cheie, declaratia insa va fi foarte, foarte importanta. Se pare ca bancherii centrali americani vor spune ca predomina riscurile inflationiste, dar jucatorii de pe pietele internationale asteapta orice fel de comentarii despre caderea din pietele de credit", a mai spus Kotecha.

Dolarul s-a depreciat cu 0,1% fata de moneda japoneza, pana la cotatia de 118,71 yeni/dolar, in scadere fata de cotatiile mari de peste 119 yeni/dolar, dar peste cotatia minima a ultimelor patru luni, de 117,19 yeni atinsa luni.

Euro a stagnat fata de dolarul american la cotatia de 1,3803 dolari/euro, la distanta de cotatia record de 1,3850 dolari/euro atinsa luna trecuta. Euro a stagnat si fata de yen, la cotatia de 163,85 yeni/euro.

Indicele pentru dolar, care evalueaza moneda verde in raport cu un cos alcatuit din sase dintre valutele tranzactionate cel mai des, a fost cotat la 80,27 puncte, si a urcat fata de un minim al ultimilor 15 ani, atins in sedinta anterioara cand a coborat sub cotatia de 80,00 puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri