Serbia a blocat, de la inceputul lunii august, exporturile de grau, porumb, floarea-soarelui si soia, pentru 90 de zile, masura avand ca scop prevenirea cresterii preturilor la paine, carne si alte bunuri si asigurarea calitatii produselor agricole, informeaza Camera de Comert si Industrie a Romaniei.
Biroul pentru promovarea Comercial-Economica din cadrul Ambasadei Romaniei la Belgrad a informat CCIR asupra deciziei Serbiei de a bloca exporturile de cereale.

Astfel, potrivit unui decret adoptatde catre Executivul de la Belgrad, la propunerea ministrului sarb al agriculturii, padurilor si gospodaririi apelor, Slobodan Milosavljevic, incepand cu data de 4 august, pentru o perioada de 90 de zile, este interzis exportul de grau, porumb, seminte de florea-soarelui si soia. Cerealele produse vor fi utilizate pentru aprovizionarea provinciei Kosovo.

Propunerea ministrului sarb al agriculturii urmareste prevenirea cresterii preturilor la paine, carne si alte bunuri in cadrul lanturilor de productie si desfacere, precum si asigurarea calitatii produselor agricole de baza de pe piata interna pana la sfarsitul acestui an.

Masura este considerata cu atat mai necesara cu cat, in primele sapte luni ale anului 2007, Serbia a exportat 310.000 tone de grau, fata de 40.000 tone exportate in 2006. Totodata, estimarile recente arata ca productia anuala de porumb se va situa in jurul valorii de patru milioane tone, fata de 6,5 milioane tone cereale produse in anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri