Cotatiile actiunilor de pe bursele europene au atins miercuri, la inchiderea sedintelor de tranzactionare, un maxim al ultimelor sase saptamani, ca urmare a castigurilor inregistrate de actiunile companiilor financiare si a celor energetice, dupa decizia Federal Reserve, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a scazut marti dobanda sa de politica monetara cu 0,5%, pana la nivelul de 4,75%, ca sa tempereze ingrijorarea legata de o posibila incetinire a cresterii economice a SUA, ca urmare a problemelor din piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Indicele paneuropean FTSEurofirst 300 a urcat, neoficial, cu 2,71% pana la 1.550,62 puncte, la inchiderea sedintelor bursiere, acesta fiind un maxim atins din data de 8 august.

Cotatia actiunilor a urcat pe pietele internationale dupa decizia Federal Reserve de a scadea dobanda de politica monetara.

Cotatiile actiunilor companiilor petroliere cum ar fi BP, Total sau Royal Dutch Shell au inregistrat cele mai mari cresteri dintre actiunile care intra in componenta indicelui FTSEurofirst, in contextul in care pretul petrolului a depasit cotatia de 82 dolari/baril.

Cotatiile actiunilor companiilor financiare, care au fost cele mai afectate de turbulentele recente din pietele internationale, au urcat si ele. Actiunile grupului bancar Societe Generale au castigat 6,9%, cele ale UBS, 3,6%, iar cele ale bancii franceze BNP Paribas, 5,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri