Pretul petrolului a scazut luni pana aproape de 81 dolari/baril, pe fondul reluarii productiei de petrol si gaze in Golful Mexic, dupa ce o furtuna determinase evacuarea si intreruperi are productiei, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Pretul titeiului tranzactionat pe piata americana a scazut cu 48 de centi, pana la 81,14 dolari/baril, cu aproape 3 dolari mai putin decat valoarea record, atinsa joia trecuta.

Titeiul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a ieftinit cu 54 de centi, pana la 78,85 dolari/baril.

Aproximativ 45,8% din productia de titei, echivalentul a 595.000 barili/zi, ramasese duminica inchisa din cauza unei depresiuni tropicale, care a traversat Golful Mexic fara a produce pagube, a comunicat serviciul national de gestionare a resurselor din Statele Unite.

Circa 62,7% din productia de petrol a fost intrerupta din cauza vremii, cea mai semnificativa sistare efectuata in regiune, din 2005, cand zona a fost lovita de uragane foarte puternice.

In timp ce producatorii maresc productia, comerciantii urmaresc evolutia furtunii subtropicale Jerry, care s-a format duminica in Oceanul Atlantic si care, conform meteorologilor americani, ar putea sa creasca in intensitate in zilele urmatoare.

O serie de factori, printre care scaderea stocurilor de titei din Statele Unite, grija ca furtunile ar putea distruge echipamentele petroliere, reducerea dobanzii de politica monetara a Statelor Unite cu 0,5% si dolarul mai slab au dus, saptamana trecuta, la scumpirea petrolului pana la o valoare record.

Unii analisti considera ca piata s-ar putea confrunta si cu alte slabiciuni in aceasta toamna, inainte de cererea maxima din iarna.

Cererea de petrol din partea Chinei, cel de-al doilea consumator la nivel mondial, dupa Statele Unite, a fost neobisnuit de scazuta, cu doar 2,4% mai mare decat anul trecut, a doua cea mai slaba crestere inregistrata anul acesta, au aratat luni calculele efectuate de Reuters.

Tensiunile dintre Iran, cel de-al patrulea exportator la nivel mondial, si lumea occidentala, in legatura cu ambitiile nucleare ale Teheranului, au sustinut de asemenea pretul petrolului






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri