Visa Europe lanseaza cu ocazia expozitiei Cartes & IDentification 2007 de la Paris solutia de emitere instant a cardurilor, ca raspuns la cerea din ce in ce mai mare de carduri Visa in afara mediului bancar traditional
"Tehnologia functioneaza asemanator unui bancomat care elibereaza carduri personalizate in loc de numerar. Sistemul este foarte sigur si necesita operatiuni minime din partea comerciantului. Spre exemplu, cardurile pot fi livrate la locatia comerciantului si depozitate in interiorul dispozitivului. La sfarsitul zilei se desfasoara o operatiune automata de inventariere de catre banca emitenta, indicand si cand stocurile trebuie inlocuite", a spus Caroline Hawkett, director de dezvoltare de noi produse, Visa Europe.

Tehnologia Datacard de emitere instant are casete securizate de rezerve de carduri care se incarca in aparat periodic, fara a mai fi nevoie ca personalul comerciantului sa aiba acces la cardurile in blanc, exista posibilitatea de inventariere la distanta, are o constructie securizata, casetele stocand pana la opt tipuri de programe de emitere de carduri.

"Visa a colaborat indeaproape in ultimii ani cu bancile membre pentru a dezvolta solutii instant care sa sprijine parteneriatele cu retailerii. Anterior, cardurile puteau fi emise la comercianti numai de catre personalul bancar. In prezent, datorita acestei noi solutii, cardurile pot fi emise de catre comercianti fara a impune conditii de securitate suplimentare acestora", a adaugat Caroline Hawkett.

Beneficiile noii tehnologii Visa, ce este testata in cadrul targului Cartes, cu ajutorul solutiei de emitere Datacard care presupune dezvoltarea unei modalitati ce permite emitentilor controlul total asupra procesului de emitere fara a mai implica prezenta fizica a acestora, sunt atat pentru banci, comercianti cat si pentru posesorii de carduri.

Pentru banci procesul de emitere se poate desfasura la distanta, comerciantii au posibilitatea sa ofere clientilor un serviciu cu valoare adaugata, iar posesorii vor obtine imediat cardul, scutind cateva saptamani.

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal incheiat in septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1.200 miliarde euro. La fiecare 9 euro cheltuit in Europa azi, 1 euro este cheltuit de pe un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri, o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa, care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de bancomate din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri