Producatorul german de componente pentru automobile Continental AG a obtinut joi permisiunea Comisiei Europene (CE) ca sa cumpere divizia de componente electronice pentru industria auto VDO a Siemens, pentru suma de 11,4 miliarde euro (16,9 miliarde dolari), relateaza Reuters.

Executivul Uniunii Europene (UE) a aratat ca firmele fac in cea mai mare parte produse complementare, deci creeaza putine motive de ingrijorare din punctul de vedere al competitiei.

"Exista putine suprapuneri pe pietele de produse specifice", a aratat CE. "Investigatia pietei a dus la concluzia ca exista putine motive de ingrijorare din punctul de vedere al competitiei, privitoare la pietele de dispozitive de control electronic", mai arata un comunicat al Comisiei Europene, citat de Reuters.
Comisia Europeana a mai indicat ca investigatia pe care a facut-o a aratat ca exista suficiente alternative pe partea de oferta.

Continental isi va dubla dimensiunea ca urmare a tranzactiei si va deveni unul dintre primii cinci furnizori de piese auto de pe pietele internationale, in apropierea liderului de piata si rivalului de pe piata germana Robert Bosch.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri