Un tablou al pictorului francez Jean-Antoine Watteau, disparut timp de 160 de ani, a fost gasit intr-o casa particulara din Anglia si va fi vandut in iulie la un pret cuprins intre trei si cinci milioane de lire sterline, un record pentru lucrarile semnate de acest artist, relateaza Reuters.
Tabloul "La Surprise", pictat in jurul anului 1718 si descris ca una dintre cele mai frumoase lucrari ale lui Watteau, a fost vazut ultima data la o evaluare din 1848, cand a fost inmanat familiei proprietarilor actuali, care nu au avut nici cea mai vaga idee ce detin.

"Pictura a fost gasita la o evaluare de rutina in coltul unui salonas dintr-o casa englezeasca de la tara. Este putin mai mare decat o foaie de hartie de tip A4", a afirmat un purtator de cuvant al casei londoneze de licitatii Christie's, care a refuzat, insa, sa dea mai multe detalii.

Cel mai mare pret obtinut pana in prezent pentru o lucrare de Watteau a fost de 2,4 milioane lire sterline (4,75 milioane dolari), platit in decembrie 2000 pentru pictura "Le Conteur".

Jean-Antoine Watteau, care a murit in 1721 la varsta de 36 de ani, a avut o contributie importanta la revenirea interesului pentru culoare si miscare in pictura, tendinta care mai tarziu a primit numele de stil Rococo.

Printre cele mai celebre picturi a lui Watteau se afla "Pierrot" si "Fetes Venitiennes", inspirate de teatrul italian.

"La Surprise", lucrare ce infatiseaza un actor asezat care canta la chitara uitandu-se in dreapta sa la un cuplu asezat care se imbratiseaza, a fost pictata cand Watteau era in cea mai buna perioada a creatiei sale.

Cealalta versiune cunoscuta a picturii, despre care se credea anterior ca este singura care ramasese, este o copie din Colectia Regala de la Palatul Buckingham. Tabloul va fi vandut in 8 iulie la Londra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri