Angajatii de la banca Bear Stearns isi trimit CV-urile marilor companii de pe Wall Street, in contextul in care banca este in proces de preluare de catre concurentul sau JPMorgan Chase, insa piata muncii arata rau, spun bancherii de investitii si agentii de recurtare, citati de Reuters.
JPMorgan a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute componenta conducerii bancii, dupa ce institutiile financiare au ajuns la un acord de fuziune in 16 martie. Dintre cei 26 de directori numiti in pozitii executive in diviziile de banca de investitii si de tranzactionare, doar cinci sunt de la Bear Stearns.

Urmatorul nivel al managementului va fi anuntat pana la mijlocul lui aprilie, dar multi dintre angajatii Bear Stearns nu vor sa astepte atat de mult, potrivit NewsIn.

Firma de recrutare si de consultanta Options Group a inceput sa primeasca CV-uri de la angajatii Bear Stearns inca "din duminica in care a fost anuntata oferta de preluare de 2 dolari/actiune", a afirmat directorul general al firmei, Michael Karp. "Am asistat la un exod imediat in Asia. Toata noaptea am vazut cum pleaca forta de munca din Europa", a adaugat Karp.

"Toate bancile de investitii si bancile comerciale au intervievat oameni de la banca de investitii Bear Stearns", a adaugat seful firmei de recrutare.

Options Group primeste intre 10 si 15 CV-uri pe zi de la angjatii Bear Stearns, chiar si in prezent, inclusiv de la bancheri de investitii, a mentionat Karp.

JPMorgan este de departe cea mai mare banca din lume, cu 180.000 de angajati, din care 26.000 lucreaza la divizia de banca de investitii si de tranzactionare. Bear Stearns, a cincea banca de investitii de pe Wall Street inainte de a da faliment luna trecuta, are 14.000 de angajati. Analistii se asteapta la concedieri la ambele banci.

Un bancher de la o institutie concurenta a spus ca CV-urile nu vin doar de la actuali angajati ai Bear Stearns, ci si de la absolventi de scoli de comert ale caror oferte de a se alatura bancii Bear Stearns au fost anulate.

Bancherul a spus, cu conditia pastrarii anonimatului, ca ofertele pe care le primeste sunt de la bancheri la inceputul carierei pana la persoane cu un nivel mediu de experienta de la Bear Stearns. Diviziile de banca de investitii ale celor doua banci se suprapun, iar angajatii de la Bear Stearns se pregatesc pentru ce e mai rau, a precizat un angajat de la Bear Stearns, sub anonimat.

Gasirea unui loc de munca este insa o sarcina dificila pentru acesti oameni, in contextul problemelor de pe piata. Criza creditelor de pe pietele internationale si incetinirea cresterii economice din SUA a dus la zeci de mii de concedieri in ultimele luni pe Wall Street.

"Ofertele lor vin pe piata intr-un moment in care Wall Street nu ofera prea multe posibilitati", a declarat John Challenger, directorul general al unei firme de consultanta pentru piata muncii, Challenger, Gray & Christmas.

Ar mai putea fi cateva posibilitati, insa doar pentru unii dintre bancheri. "Asistam, selectiv, la cerere din partea fondurilor de risc, unde exista manageri ce cauta bancheri care sa vina sa ii ajute sa isi dezvolte afacerea", a precizat Karp, seful Options Group. "Bancile mai mici de investitii si alte banci cauta, selectiv, oameni", a adaugat seful Options Group.

JPMorgan, pe de alta parte, vrea sa ofere servicii de plasament profesional angajatilor de la ambele companii care isi pierd locul de munca, a declarat, sub anonimat, o sursa avizata.

"Vom face un lucru pe care nu l-am facut niciodata ca sa ii ajutam sa isi gaseasca locuri de munca, adica vom lucra cu concurenta, cu fondurile inchise de investitii, cu fondurile de acoperire a riscurilor, cu clientii corporativi si cei care se ocupa de gestiunea activelor", a mentionat sursa citata.

"Speram sa putem calma putin problemele, pentru ca nimeni nu se simte bine in legatura cu aceste lucruri", a adaugat sursa mentionata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri