Euro s-a depreciat vineri pana la nivelul minim din ultimele doua saptamani fata de dolar, pierzand castigurile de la inceputul sedintei, dupa ce statisticile deosebit de slabe ale vanzarilor cu amanuntul din Germania au sustinut ideea unei posibile incetiniri a economiei zonei euro, potrivit NewsIn.
Vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut neasteptat in aprilie, pentru a doua luna consecutiv, sugerand unele slabiciuni ale economiei regiunii, rezistenta pana acum la tendinta mondiala de incetinire,in ciuda accentuarii presiunilor inflationiste.

Dolarul a fost sustinut de o crestere a randamentelor la obligatiuni in Statele Unite si de ieftinirea petrolului, moneda apreciindu-se puternic in aceasta saptamana, dupa ce statisticile americane au diminuat ingrijorarile legate de evolutia economiei.

"Euro s-a depreciat pe fondul scaderii vanzarilor cu amanuntul din Germania, si scaderea pretului petrolului are de asemenea un impact asupra raportului euro/dolar", a declarat Kenneth Broux, economist al pietei din cadrul Lloyds TSB Financial Markets.

Acesta a adaugat ca statisticile privitoare la inflatia din zona euro, care urmeaza sa fie publicate vineri, vor indica probabil o intensificare a presiunilor inflationiste, ceea ce ar putea sustine ideea ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu va majora dobanda de politica monetara de la nivelul actual de 4%, in ciuda unei incetiniri a cresterii economice.

Se estimeaza ca statisticile inflatiei din zona euro vor indica un nivel anual de 3,5% in mai, in urcare fata de 3,3% in aprilie, pe fondul scumpiriialimentelor si petrolului. O asemenea cifra ar fi imediat sub recordul de 3,6% inregistrat in martie.

Euro s-a depreciat cu 0,2%, la 1,5480 dolari/euro, aproape de valoarea minima de 1,5463 dolari/euro atinsa anterior pe piata londoneza pentru prima data de la jumatatea lunii. Dolarul s-a mentinut la 105,45 yeni, ramanand aproape de nivelul maxim al ultimelor trei luni, de 105,87 yeni, atins joi.

Dolarul a fost sustinut de o scadere de 1% a pretului la petrol in Statele Unite, la 125,43 dolari/baril, pretul retragandu-se de la nivelul record de 135,09 dolari/baril, atins saptamana trecuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri