Comisia Europeana (CE) a lansat proceduri oficiale impotriva companiei Sanofi-Aventis, spunand ca producatorul francez de medicamente a obstructionat o inspectie a autoritatii europene antitrust.
"Procedurile vizeaza refuzul reprezentantilor companiei Sanofi-Aventis de a permite inspectorilor sa cerceteze si sa copieze documente pana cand autoritatile franceze vor aduce un mandat national de perchezitie", arata un comunicat al Comisiei Europene.

Inspectia s-a desfasurat in ianuarie 2008.

Comisia Europeana a inspectat la mijlocul lui ianuarie mai multi dintre cei mai importanti producatori de farmaceutice ai lumii, ca sa vada daca au facut tranzactii ilegale sau au abuzat de licente, ca sa limiteze competitia si sa faca rau consumatorilor.

Comisarul european pentru competitie, Neelie Kroes a aratat la vremea respectiva ca autoritatea de reglementare a Uniunii Europene banuia ca producatorii de farmaceutice au conspirat sa intarzie aparitia unor medicamente alternative marcilor cunoscute pe piata genericelor.

Ancheta ar putea conduce la acuzatii de cartel impotriva companiilor si impune amenzi mari.
Printre companiile farmaceutice vizate de ancheta se numara GlaxoSmithKline, Astra Zeneca, Johnson & Johnson, Merck si Sanofi-Aventis.

Comisia a spus ca a dechis ancheta pentru ca licentele si acordurile sunt, prin natura lor, strict confidentiale.
Licentele sunt esenta industriei farmaceutice, dar criticii spun ca unele companii folosesc abuziv drepturile pe care le au prin licente, ca sa intarzie intrarea pe piata a medicamentelor generice in mod nejustificat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri