Agentia de evaluare financiara Moody\'s Investors Service a coborat ratingul acordat intregului grup Tata Motors Ltd (TML) de la \'Ba1\' la \'Ba2\' dupa anuntul finalizarii achizitiei Jaguar Land Rover, a anuntat agentia de rating, potrivit NewsIn.
Aceasta decizie completeaza revizuirea initiata in ianuarie 2008, cand Tata Motors Ltd a fost numit cumparator favorit pentru Jaguar Land Rover.

"Schimbarea ratingului reflecta provocarile semnificative pe care Tata Motors Ltd le va avea de infruntat in incercarea de a integra cu succes o companie atat de mare, care s-a dovedit profitabila doar in ultima perioada, si impactul imediat asupra profilului financiar al TML", a spus Chris Park, un analistul Moody's.

"In acelasi timp, performantele viitoare consolidate ale Tata Motors Ltd vor fi estimate in functie de abilitatea Jaguar Land Rover de a-si sustine atat profitabilitatea imbunatatita, cat si contributia pozitiva adusa companiei Tata Motors Ltd", arata agentia de evaluare financiara.

Ratingul 'Ba2' continua sa fie sustinut de pozitia puternica pe care o detine Tata Motors Ltd pe piata autovehiculelor comerciale si pe segmentele autovehiculelor de pasageri de pe piata emergenta a Indiei. Compania isi mentine o marja ridicata a castigurilor inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii (EBIT), in medie de peste 10%, si se compara favorabil cu concurentii sai din alte state ale lumii.

Cu toate acestea, achizitia Jaguar Land Rover va expune compania la noi categorii de produse, precum si la arii geografice mai largi, zone unde Tata Motors Ltd are experienta limitata. Aceasta achizitie a fost incheiata intr-un moment in care exista o tensiune competitionala ridicata, precum si presiuni ale costurilor in urcare de pe piata interna a TML. De asemenea, exista provocari inerente din partea oricarei tranzactii importante de fuziuni si achizitii.

Aceasta preluare creste profilul de risc imediat al afacerii pentru Tata Motors Ltd.

Tata Motors Ltd, care a luat fiinta in 1945, este cel mai mare producator indian de vehicule comerciale si cel de-al doilea producator de automobile de pasageri. Produsele sale includ vehicule comerciale de tonaj mare, mediu si mic, autovehicule utilitare si autoturisme. TML este listata la bursa din Bombay, la bursa nationala a Indiei si la bursa din New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri