Una din fabricile din Bulgaria, membra a grupului elvetian Nestle, a fost selectata pentru a dezvolta o linie de productie si a incepe productia unei noi ciocolate pentru export, investitia totala fiind de circa 10 milioane de euro, potrivit Dnevnik, citat de NewsIn.
Lucrarile au fost deja demarate, iar investitia care s-a ridicat la 10 milioane de euro a fost necesara pentru reutilarea fabricii din Bulgaria si pentru achizitia de noi echipamente, sustin oficiali ai companiei.

Noua unitate de productie va extinde linia de productie a batoanelor de ciocolata KitKat si va diversifica gama de produse.

Astfel, batonul de ciocolata KitKat Senses cu napolitana si crema de alune, a implicat cea mai mare investitie a diviziei de ciocolata a Nestle in 2007. KitKat Senses este deja comercializata pe piata din Marea Britanie si va ajunge pana la sfarsitul anului 2008 si in Germania si Franta.

Compania are in plan sa fabrice anual circa 9.000 de tone din acest produs. Nestle a demarat pentru prima data productia batoanelor KitKat in Bulgaria in anul 2002. Compania a investit ultertior 4,3 milioane de euro pentru a lansa productia KitKat Chunky.

In Romania, compania, membra a grupului elvetian Nestle, este prezenta din 1995, iar in 2007 a realizat vanzari totale de peste o jumatate de miliard de lei, cu 30 % mai mult fata de 2006, o contributie importanta avand-o diversificarea portofoliului de produse. La nivel international, compania elvetiana a raportat pentru anul 2007 vanzari de 107,6 miliarde franci elvetieni si o crestere a profitului cu 15,8 %.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri