OMV, Erste Bank, Euronet Worldwide au lansat joi, in Cehia, prima solutie de achizitie cross-border pentru dealerii autorizati din Europa Centrala si de Est (ECE), care va putea fi disponibila in viitorul apropiat si in celelalte tari din regiune, au anuntat cele trei companii.
"Scopul proiectului a fost inlocuirea sistemelor locale, fragmentate si redundante, de achizitie prin carduri cu o platforma centrala, care sa raspunda celor mai moderne cerinte din domeniu. In plus, OMV va beneficia de substantiale reduceri de costuri, prin economie de scara, precum si prin rationalizarea procesarii si operarii tranzactiilor si a suportului clientilor", a declarat Werner Zwingl, responsabil tranzactii carduri OMV.

Intelegerea pe mai multi ani a OMV cu Euronet si Erste Bank, privind elaborarea de catre acestea a unei solutii de achizitie cross-border pentru reteaua de statii de distributie carburant a OMV din 12 tari europene a fost semnata in urma cu 12 luni. Noua platforma centralizeaza operarea si achitarea tranzactiilor internationale prin carduri bancare si carduri de alimentare cu combustibili OMV, utilizand un singur terminal, aflat la punctul de vanzare.

Euronet este pe cale sa faciliteze migrarea operatiilor decentralizate de achizitie ale OMV de la aproximativ 2.500 de statii de distributie carburant, inclusiv a numeroaselor terte parti prestatoare de servicii si banci, catre platforma unica centralizata de procesare, conforma cerintelor SEPA, a Euronet, pentru managementul POS si pentru serviciile de autorizare a tranzactiilor cu carduri de alimentare cu combustibili. Euronet isi va utiliza reteaua din fiecare tara, pentru a oferi grupului OMV servicii permanente de suport operativ, inclusiv suport pentru clienti in limba locala, in toate cele 12 tari in care OMV isi desfasoara activitatea.

Erste Bank este prima banca din Europa Centrala care utilizeaza platforma tehnica comuna a unei terte parti, pentru a asigura acceptarea cross-border a cardurilor si platile interbancare in beneficiul unui concern de mari proportii, permitand astfel OMV sa armonizeze complet procesarea tranzactiilor de plata in toate tarile in care OMV opereaza statii de distributie carburant, fie ca acestea apartin Uniunii Europene, sau nu.

OMV este prima companie internationala de desfacere cu amanuntul care implementeaza abordarea one-stop-shop in domeniul achizitiilor cross-border armonizate, iar Erste este intaia banca in masura sa satisfaca necesitatile OMV in 12 state diferite, prin intermediul unei platforme unice.

OMV Aktiengesellschaft a avut in 2007 vanzari de 20,04 miliarde euro si o forta de munca de 33.665 de angajati, precum si cu o capitalizare de piata de aproximativ 16 miliarde euro. OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M), iar in domeniul Explorare & Productie (E&P), compania activeaza in 21 de tari pe cinci continente. Aceasta comercializeaza peste 13 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transporta anual aproximativ 52 miliarde metri cubi de gaze naturale.

OMV detine rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,22 miliarde bep, o productie zilnica de aproximativ 321.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. In prezent, OMV detine peste 2.538 de statii de distributie carburant.Cota de piata a grupului in segmentul de rafinare si marketing in regiunea Dunarii este de 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri