Presedintele Statelor Unite, George W.Bush, a reafirmat joi ca administratia sa crede intr-un dolar puternic, si a adaugat ca evolutia monedei va reflecta relativa putere a economiei, relateaza Reuters.
Administratia este formata din oameni care sustin un dolar puternic, am fost intotdeauna in favoarea aprecierii monedei si consideram ca relativa putere a economiei va reflecta acest lucru", a declarat Bush in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc inainte de plecarea acestuia in Japonia, pentru a asista la intrunirea Grupului celor Opt.

Inflatia este asteptata sa ocupe un loc semnificativ pe agenda intrunirii G8, ce va avea loc saptamana viitoare. Unele tari au pus scumpirea petrolului si a altor marfuri pe seama dolarului slab.

In cadrul unui interviu cu reporterii japonezi, la care a luat parte Reuters, Bush a spus ca a auzit ingrijorari la adresa dolarului si in timpul vizitei in Europa de luna trecuta. "Am auzit ingrijoraile legate de moneda noastra si cred ca ei sustin de asemenea o politica de intarire a dolarului", a spus Bush.

Bush si Secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, au exprimat in repetate randuri increderea intr-un dolar puternic, insa moneda a continuat sa se deprecieze. Miercuri, euro a atins un maximum al ultimelor doua luni in fata dolarului.

"Cea mai buna modalitate de a relua politica unui dolar puternic este accea de a mentine dobanzile la un nivel scazut in Statele Unite, de a reduce reglementarile, de a deveni mai putin dependenti de resursele externe de petrol si de a clarifica faptul ca sustinem un comert liber si corect", a mai spus Bush.

In cadrul conferintei de presa, Bush a mai spus ca va asigura liderii celorlalte state ca Statele Unite cred intr-un comert liber, si ca este hotarat sa ajunga la un acord in ceea ce priveste negocierile Rundei Doha, pana la sfarsitul acestui an.

"Nu vom deveni protectionisti, credem in comertul liber si in pietele deschise", a mai spus Bush.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri