Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s a revizuit la \'negativa\' perspectiva ratingului producatorului francez de automobile Renault si a confirmat totodata ratingurile \'BBB+/A-2\' pentru creditele pe termen lung, respectiv pe termen scurt, arata un comunicat al agentiei de rating, anunta NewsIn.
Standard & Poor's a luat aceleasi masuri pentru subsidiara RCI Banque, detinuta integral de Renault.

"Revizuirea perspectivei reflecta accentuarea nesigurantei legate de capacitatea grupului Renault de a sustine generarea de capital si de a evita deteriorarea indicatorilor financiari", a declarat analistul din cadrul Standard & Poor's, Barbara Castellano.

Ţinta de crestere cu 10% a volumelor, stabilita initial de companie pentru 2008, nu va putea fi atinsa. Cererea in Europa de Vest s-a redus semnificativ si nu sunt semne de redresare in acest an. In plus, cresterea costurilor materiilor prime si aprecierea euro maresc presiunile asupra marjei companiei, arata S&P.

Ratingurile ar putea fi coborate in cazul in care masurile luate de Renault pentru a face fata conditiilor dificile din piata nu vor fi suficiente pentru a mentine generarea de capital a companiei, si daca va exista o deteriorare a principalilor indicatori financiari.

Perspectiva ar putea fi readusa la 'stabila' in cazul stabilizarii performantelor operationale si a generarii de capital, sustinute de succesul noilor modele si de efectele pozitive ale actiunilor intreprinse de companie.

Constructorul francez de automobile Renault a anuntat, joi, un plan de scadere a costurilor ce include reducerea numarului de locuri de munca din Europa cu 5.000 de angajati, prin internediul disponibilizarilor voluntare.

Cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pentru primul trimestru, cand a coborat obiectivele de vanzari pentru 2008 si 2009, Renault a anuntat o serie de masuri "de reducere a costurilor structurale cu 10%, printr-un plan de disponibilizari voluntare in special in Europa".

Producatorul francez de automobile a raportat un profit operational aferent primelor sase luni in urcare cu 22,6%, la 845 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri