Premierul italian Silvio Berlusconi, a organizat, sambata seara, o intrunire de urgenta cu sindicatele din industria aeronautica, intr-o ultima incercare de a salva compania aeriana nationala de la faliment.
Compania a anuntat ca ar putea fi nevoita sa sisteze zborurile, incepand de luni, pentru ca nu poate asigura combustibilul necesar, iar autoritatea italiana a aviatiei a precizat ca masura ii poate pune in pericol licenta de operare, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Odata un simbol a boom-ului economic italian postbelic, Alitalia se confrunta cu probleme de mai multiani, din cauza interventiilor politice, a conflictelor de munca, din cauza problemelor financiare si, mai nou, de pe urma cresterii preturilor la combustibili, care afecteaza si ale companii aeriene la nivel mondial.

Falimentul Alitaliei ar insemna o lovitura politica majora pentru Berlusconi, care le-a promis alegatorilor ca isi va folosi legaturile de afaceri pentru a gasi un cumparator italian pentru compania aeriana aflata in pragul falimentului.

Sindicatele au respins o preluare de catre un consortiu format din investitori italieni, care ar fi dus la mii de disponibilizari si la reduceri salariale, in contextul in care Alitalia ar fi fost restructurata ca o companie aeriana de dimensiuni mai reduse, in urma excluderii operatiunilor neperformante.

Comisarul pentru faliment al Alitalia, Augusto Fantozzi, a spus ca singura alternativa la planul de salvare este lichidarea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri