Numarul de cetateni britanici ramasi fara loc de munca a crescut in august cu 81.000, dupa ce rata somajului a crescut in Marea Britanie, in cel mai rapid ritm inregistrat de la ultima recesiune, informeaza Times Online, preluat de NewsIn.
In luna august, aproximativ 32.500 de persoane au solicitat ajutor de somaj, arata datele oficiale publicate miercuri, marcand astfel cea mai mare crestere din 1992.

Rata somajului a crescut, de asemenea, pana la 1,72 milioane persoane, insa organizatiile de afaceri au precizat ca numarul ar putea creste la 2 milioane, pana la sfarsitul anului urmator.

Confederatia Industriei Britanice a anuntat ca numarul de someri ar putea creste cu 450.000 pana la sfarsitul lui 2009, in timp ce Congresul Sindicatelor din Comert a anuntat ca numarul persoanelor ramase fara locuri de munca pe o perioada de peste un an ar putea avansa cu 700.000.

Cifrele publicate miercuri se adauga problemelor din ce in ce mai mari cu care se confrunta premierul britanic, Gordon Brown, dupa ce un al doilea ministru si-a dat marti demisia din cabinet, in contextul in care se incearca redresarea economiei, care se confrunta cu probleme.

"Pare inevitabil ca economia foarte slaba si scaderea increderii din piete vor avea un efect negativ asupra pietei muncii in urmatoarele luni", a declarat un analist din cadrul Global Insight, Howard Archer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri