Oficialii bancii centrale americane iau in considerare noi coborari ale dobanzii cheie, in ciuda aprobarii planului de salvare a industriei financiare, de 700 miliarde dolari, din cauza inrautatirii perspectivelor economice, a anuntat cotidianul Wall Street Journal.
Totusi, o scadere a dobanzii cheie este departe de a fi certa, in parte din cauza presiunilor inflationiste, a precizat Wall Street Journal pe pagina sa de internet.

"Disponibilitatea Federal Reserve de a lua in considerare noi reduceri ale dobanzii marcheaza o schimbare de atitudine fata de lunile trecute, cand cresterea preturilor la alimente si la energie a atras atentia asupra inflatiei", mentioneaza Wall Street Journal.

Traderii valutari din Tokyo au spus ca, in timp ce articolul a dat nastere unor discutii in randul jucatorilor din piata, impactul asupra dolarului a fost limitat.

Indicele dolarului, ce ii masoara valoarea in raport cu un cos format din sase valute cheie, a crescut cu 0,6%, la 80,162 puncte.

Chiar inainte de publicarea articolului, investitorii estimau ca Fed va cobora dobanda de referinta in aceasta luna.

Dupa publicarea articolului, jucatorii din piata au estimat o coborare semnificativa a dobanzii, dupa ce datele publicate miercuri au aratat ca productia industriala a Statelor Unite a scadzut la cel mai mic nivel, de la recesiunea din 2001.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri