Guvernul croat a amanat negocierile cu reprezentantii companiei ungare MOL referitoare la o vanzare sau un schimb de actiuni ale grupului petrolier croat INA, unde compania ungara este cel mai mare actionar si vrea sa preia controlul, potrivit Reuters, preluat de NewsIn.
MOL controleaza un pachet de 47,15% din actiunile celei mai mari companii energetice din Croatia, dupa ce a cumparat 22,15% din actiuni la o licitatie publica incheiata luna trecuta.

Presa locala a speculat deja saptamana aceasta ca MOL are deja influenta majoritara la INA, prin intermediul unor fonduri de investitii "prietenoase".

"Am renuntat la un schimb sau o vanzare de actiuni, pentru ca, in prezent, o astfel de actiune nu este adecvata nici pentru noi, nici pentru ei", a declarat vineri pentru Reuters o sursa guvernamentala.

"Dar am reusit sa negociem un nou acord al actionarilor, in conformitate cu care MOL nu are dreptul sa vanda actiunile detinute la INA in decursul urmatorilor cinci ani", a adaugat sursa.

Dupa cei cinci ani, Croatia va avea dreptul preferential de a rascumpara actiunile, daca MOL se va hotari sa le vanda sau daca va deveni o tinta de preluare de catre alte companii petroliere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri