Presedintele american ales Barack Obama intentioneaza sa reformeze sistemul american de sanatate, plan care ar putea costa guvernul federal 75 de miliarde de dolari, insa ar oferi asigurare medicala pentru 95% dintre americani, potrivit PriceWaterhouse Coopers.
"Inseamna circa 2.500 de dolari pentru fiecare nou asigurat", potrivit unui raport al firmei. "Costurile planului ar creste cumulat pana la o mie de miliarde de dolari pana in 2018 sau cu aproximativ 130 de miliarde de dolari pe an", potrivit raportului citat.

In conditiile in care planul va extinde asigurarea de sanatate la doua treimi dintre cele 47 de milioane de persoane, care in prezent nu dispun de ea, reforma ar putea intensifica unele probleme, cum ar fi lipsa de medici generalisti, a fondurilor pentru analize.

"Daca nu se fac reduceri de costuri, cresterea cheltuielilor pentru sanatate va spori semnificativ costurile planului lui Obama de-a lungul timpului si i-ar reduce eficienta. Acest lucru ar putea face costurile federale aproape insuportabil de mari", potrivit raportului citat.

"Din cauza deficitului si crizei financiare, este putin probabil sa existe noi fonduri federale disponibile, astfel ca reforma de sanatate ar putea insemna realocarea banilor existenti deja in sistemul de sanatate", potrivit PriceWaterhouse Coopers.

Insa o parte a banilor ar putea fi recuperata din platile facute spitalelor care trateaza persoane neasigurate, potrivit sursei citate. S-ar putea ca 25 de miliarde de dolari sau circa o treime a costurilor planului lui Obama sa vina din plati existente deja, facute catre spitale pentru ingrijiri medicale necompensate. "Propunerea lui Obama probabil va creste veniturile, insa ar putea reduce plafoanele pentru furnizori, companii farmaceutice si pentru planurile de sanatate care depind tot mai mult de fondurile guvernului", potrivit raportului PriceWaterhouseCoopers.

Unele persoane au sugerat ca gestionarea crizei financiare mondiale depaseste nevoia pentru reforma imediata a sistemului de sanatate, insa PriceWaterhouse Coopers a spus ca acestea nu se exclud reciproc. De exemplu, reformele de sanatate ar putea inspira noi fuziuni sau achizitii, potrivit sursei citate. "Criza financiara si fuziunile ar putea accelera reforma in sistemul de sanatate, nu sa fie un blocaj", precizeaza PriceWaterhouseCoopers
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri