Parlamentul European a aprobat joi propunerea Comisiei Europene de a creste de la 12 la 25 de miliarde de euro ajutorul financiar maxim pe care il poate acorda statelor UE din afara Zonei euro aflate in dificultate.
O directiva europeana din 1998, actualizata in 2002, limiteaza in prezent la 12 miliarde de euro ajutoarele pe care UE le poate acorda tarilor din afara Zonei euro cu probleme la balanta de plati, de exemplu in cazul deprecierii monedei nationale in urma retragerii de capital strain, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Parlamentul European, care a acceptat sa recurga la o procedura de urgenta pentru a accelera parcursul institutional al noii reglementari, "aproba propunerea Comisiei", potrivit textului adoptat astazi. Aceasta decizie urmeaza sa fie aprobata de statele membre UE, pentru a putea intra in vigoare.

In schimb, europarlamentarii, al caror aviz nu este obligatoriu pentru statele membre, au respins cererea Comisiei de a putea revizui pe viitor acest plafon, fara aprobarea altor institutii europene.

Cu plafonul actual de 12 miliarde de euro si ajutorul 6,5 miliarde acordat Ungariei, UE nu mai are decat 5,5 miliarde de euro disponibili pentru a ajuta eventuale alte tari aflate in dificultate
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri