Din mai 2002 si pana in prezent au fost desfiintate 30 la suta din posturi
Deutsche Bank, cea de-a treia mare banca din Europa, va desfiinta inca aproape 3.300 de locuri de munca, intr-o noua incercare de sporire a profitabilitatii, informeaza Bloomberg.
Din cauza costurilor pe care le presupune aceasta restructurare, venitul net pentru cel de-al patrulea semestru al anului fiscal 2004 a scazut cu 38 la suta pana la 269 de milioane de euro, de la 436 de milioane cu un an inainte. De la preluarea conducerii bancii, in mai 2002, Josef Ackermann, directorul executiv al Deutsche Bank, a desfiintat aproape o treime din posturile existente pentru a contracara cei trei ani de stagnare a veniturilor institutiei.
In urma desfiintarii celor 3.300 de locuri de munca si a celor aproape 2.000 de posturi, anuntate in decembrie, banca va economisi cel putin 1,1 miliarde de euro pe an.
Actiunile Deutsche Bank au crescut cu 1,15 euro (1,7 la suta) pana la 67,17 euro per titlu. Anul trecut, titlurile au pierdut 0,6 procente.
Luand in calcul si disponibilizarile anuntate in decembrie, numarul posturilor desfiintate ajunge la 6.400, compania creand, insa, alte 1.200 de locuri de munca in regiunile cu costuri mai mici ale fortei de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri