Comisia Europeana (CE) a anuntat ca a aprobat schema de ajutor de stat creata de guvernul austriac pentru sprijinirea bancilor afectate de criza financiara, relateaza Reuters.
Comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, a spus ca ajutorul de stat respecta regulile impuse de CE in acest domeniu. Aprobarea vine dupa mai multe saptamani de negocieri privind termenii unor astfel de ajutoare.

Austria a alocat 100 de miliarde euro pentru sustinerea sectorului bancar. Erste Group Bank, prezenta si in Romania, a fost primul creditor austriac ce a acceptat in octombrie o injectie de capital de 2,7 miliarde euro, din partea statului. UniCredit Bank Austria si Raiffeisen Zentralbank au aratat ca ar putea cere cate 2 miliarde euro, daca regulile CE nu vor face un astfel de ajutor prea scump, potrivit NewsIn.

De asemenea, Volksbank a cerut 1 miliard de euro, iar actionarii Hypo Group Alpe Adria au cazut de acord sa ceara guvernului un ajutor de 1,5 miliarde euro.

Ministrul austriac de finante Wilhelm Molterer anunta in 13 octombrie ca guvernul va acorda garantii de 85 miliarde euro si 15 miliarde euro pentru recapitalizare, ca sa sustina sectorul bancar, in contextul actualei crize financiare.

Bancile din Austria sunt prezente pe piata romaneasca prin Banca Comerciala Romana, controlata de Erste Bank, Raiffeisen Bank Romania (grupul Raiffeisen), UniCredit Tiriac Bank (Bank Austria, care gestioneaza afacerile UniCredit din regiune) si Volksbank Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri