Consiliul francez al concurentei a amendat 11 intreprinderi din sectorul siderurgic cu 575,4 milioane euro, dintre care subsidiarele companiei ArcelorMittal vor trebui sa plateasca 301,7 milioane euro, pentru formarea unui cartel, relateaza AFP.
Ancheta a urmarit activitatea companiilor din industria siderurgica in perioada 1999-2005 si este prima amenda majora acordata din 1986, de la infiintarea institutiei de reglementare.

Filialele comerciale apartinand grupului siderurgic Arcelor, devenit intre timp ArcelorMittal, au fost sanctionate, iar PUM Service Acier a primit o amenda de 288 milioane euro, ArcelorProfil - 12,95 milioane euro, in timp ce AMD Sud Vest va trebui sa plateasca 830.000 euro, anunta NewsIn.

Printre alte companii penalizate face parte KDI, o subsidiara a grupului german Kloeckner, ce va plati aproximativ 169,3 milioane euro, si Descours et Cabaud din Lyon - 82,5 milioane euro.

Institutia amendase anterior, in 2005, anumiti operatori de telefonie mobila pentru infiintarea unui cartel. Acestia trebuiau sa plateasca initial 534 milioane euro, dar s-a revenit asupra hotararii in 2007, suma finala fiind de 442 milioane euro.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri