Petrolul s-a ieftinit sub 43 dolari/baril joi, dupa ce pretul acestuia scazuse in timpul noptii cu 12%, cea mai puternica scadere procentuala din ultimii sapte ani, in contextul in care un raport al guvernului SUA a aratat ca stocurile de petrol au crescut peste asteptari, relateaza Reuters.
Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrarea in februarie, s-a scumpit cu 14 centi, la 42,77 dolari/baril, dupa ce se ieftinise in timpul noptii cu 12,3%, la 42,63 dolari/baril, marcand cel mai abrupt declin procentual intr-o zi din 24 septembrie 2001.

Petrolul Brent tranzactionat pe piata londoneza s-a scumpit cu 8 centi, la 45,94 dolari/baril, potrivit NewsIn.

Datele Administratiei pentru Informatii Energetice a Statelor Unite (AIE) au relevat o crestere a stocurilor cu 6,7 milioane barili petrol, peste asteptarile analistilor, ce estimasera o crestere cu 900.000 barili petrol.

De asemenea, jucatorii de pe piata urmaresc datele privind numarul somerilor americani, ce urmeaza sa fie relevate joi. Angajatorii din sectorul privat american au concediat 693.000 de persoane in decembrie, fata de cifrele revizuite ce aratau 476.000 concedieri in noiembrie si peste asteptarile analistilor, arata un studiu al cabinetului de resurse umane ADP.

Numarul locurilor de munca din sectorul privat american a scazut cu 157.000 in octombrie, dupa ce in septembrie fusesera inregistrate 26.000 de concedieri, arata un studiu al cabinetului de resurse umane ADP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri