Compania de curierat UPS a livrat, anul trecut, 3,9 miliarde colete, adica 15,5 milioane colete in medie pe zi, inregistrand venituri consolidate de 51,5 miliarde dolari si un profit operational ajustat de 6 miliarde dolari.
Veniturile consolidate au crescut cu 3,6% fata de 2007.

Criza finaciara s-a reflectat insa in afacerile UPS incepand cu cel de-al patrulea trimestru al anului trecut cand compania a livrat un volum consolidat de 1,0 miliarde colete, inregistrand o scadere de 3,7%, si venituri cu 5% mai scazute fata de anul trecut. Costurile in scadere ale combustibililor au constituit un avantaj in acest trimestru, insa acesta a fost integral contracarat de decelerarea economiei la nivel mondial.

“Declinul sever inregistrat de activitatea economica din intreaga lume a dus la scaderea dramatica a volumelor de colete si marfuri pentru transporturile UPS. Prin urmare, am decis luarea unor masuri dure, necesare pentru a ne adapta compania la contextul actual. Printre acestea se numara schimbari in structura organizationala, compensatii si configurarea retelei”, a declarat Scott Davis, presedinte si CEO al UPS.

De exemplu, UPS si-a consolidat districtele operationale, a redus segmentele aeriene si a eliminat anumite operatiuni de sortare a coletelor. De asemenea, compania a anuntat ca ingheata salariile managementului si isi suspenda planurile 401(k). Pe de alta parte,UPS nu si-a modificat planurile de pensii cu beneficii definite.

In T4, UPS si-a continuat investitiile: si-a extins prezenta in China, deschizand un centru in Shanghai. Acesta este primul centru construit de o companie de curierat din SUA in aceasta tara si leaga intregul teritoriu al Chinei de reteaua internationala a UPS. In plus, UPS a inceput sa construiasca un nou centru intra-asiatic, in Shenzhen. Cand se va deschide, in 2010, acesta va accelera serviciile din regiune.

“A devenit tot mai dificil sa facem prognoze, din cauza situatiei economice incerte la nivel international. “Ca urmare, UPS va oferi estimari doar pentru primul trimestru al anului, in care castigul pe actiune se va inscrie intre 0,52 USD si 0,68 USD.” a declarat Kurt Kuehn, director financiar al UPS.

“Fara indoiala, acest an va fi unul dintre cei mai dificili din istoria UPS intrucat economistii nu se asteapta la o revenire semnificativa inainte de 2010, iar profiturile vor avea de suferit in 2009. Volumul mai scazut si reducerea numarului de colete vor exercita noi presiuni asupra marjelor. Anticipam ca primul trimestru va fi slab, cu oarecare revenire in a doua parte a anului, cand se vor face simtite anumite initiative in acest sens”, a mai declarat reprezentantul UPS.

Cu sediul central in Atlanta, SUA, UPS deserveste peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume.

Compania UPS opereaza pe piata romaneasca din 1990, oferind servicii de curierat rapid international pentru documente si marfuri. Partenerul initial al UPS a fost Romtrans SA, companie care detine si in prezent pachetul majoritar de actiuni al UPS Romania. In anul 2000, compania Trans Courier Service, a devenit agent autorizat al UPS.

UPS Romania este al treilea jucator pe piata de curierat extern, fiind devansat de companiile DHL si TNT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri