Guvernul Statelor Unite a facut noi eforturi pentru a salva Citigroup, cazand de acord a treia oara ca va diminua participatia existenta a actionarilor din cadrul companiei cu 74%, anunt ce a depreciat cu 48% titlurile grupului bancar, potrivit Bloomberg.
Departamentul Trezoreriei a acceptat sa transforme actiuni preferentiale de 25 miliarde dolari in actiuni ordinare, atata timp cat actionarii privati sunt de acord cu aceleasi conditii, potrivit unui comunicat guvernamental de vineri, relateaza NewsIn.

Statele Unite nu intentioneaza sa injecteze imediat fonduri suplimentare, dupa ce anul trecut au alocat companiei cu sediul la New York 45 miliarde dolari.

"Este pur si simplu incredibil", a spus David Rovelli, directorul administrativ al companiei new-yorkeze Canaccord Adams, in cadrul unui interviu transmis de postul de televiziune Bloomberg.

"Guvernul face regulile din mers, iar o separare continua este probabil in carti", a adaugat Rovelli.
Citigroup, de asemenea, si-a majorat pierderile din 2008 cu 48%, la 27,7 miliarde dolari, in contextul in care a avut de suportat o pierdere la nivel contabil pentru valoarea unor afaceri achizitionate care s-au depreciat.

Pierderea mai mare si implicarea mai ampla a guvernului complica incercarea directorului executiv Vikram Pandit de a restabili increderea in companie, dupa ce actiunile s-au depreciat pana la cel mai mic nivel al ultimilor 18 ani.

Guvernul Statelor Unite sprijina Citigroup, din cauza ingrijorarilor ca un colaps al bancii ar putea tulbura si mai mult pietele mondiale afectate grav de criza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri