Conglomeratul american United Technologies Corp (UTC) va disponibiliza 11.600 de angajati ca parte a planului de restructurare ce se ridica la 750 milioane de dolari pentru acest an, dupa ce recesiunea globala si criza financiara au afectat gigantul din sectorul industrial si aeronautic, scrie Bloomberg.
Planul de reducere a posturilor reprezinta raspunsul la scaderea veniturilor din 2009 cu aproximativ 2,7 miliarde dolari fata de proiectia din luna decembrie, din cauza contractarii pietelor din intreaga lume.

Previziunea de profit pentru acest an a fost modificata pentru 4 sau 4,50 dolari per actiune, mai putin decat 4,60 dolari per actiune, cat estimasera analistii.

Directorul executiv al companiei, Louis Chenevert, a declarat in luna decembrie ca rezervele puternice ar putea modera efectele de crestere ale dolarului si conditiile economice deteriorate din a doua jumatate a lui 2008.

“Perspectivele pentru pietele de constructii si comert aerospatial au continuat sa se deterioreze de la ultima intalnire a investitorilor UTC din luna decembrie, iar sansele de revenire a economiei anticipata anterior pentru a doua jumatate a lui 2009 sunt foarte mici”, a declarat Chenevert intr-un comunicat de presa.

United Technologies anuntase luna trecuta concedierea a 1.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri