Bursele americane au inchis sedinta de joi in urcare, sprijinite de noile decizii luate de liderii G20 pentru temperarea unei recesiuni ce a ravasit economiile globale, scrie AFP, citata de NewsIn.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,79%, la 7.978,08 puncte, iar indicele Nasdaq a crescut cu 3,29%, la 1.602,63 puncte.

De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 2,87%, la 834,38 puncte.

Cresterile vin in contextul in care summitul G20 a decis joi, la Londra, cresterea considerabila a rersurselor institutiilor financiare internationale in vederea combaterii recesiunii, precum si publicarea unei liste cu paradisurile fiscale, consfintind, dupa cum a spus premierul britanic, aparitia "unei noi ordini mondiale".

Masurile luate de G20 ar urma sa permita injectarea a 5.000 miliarde de dolari in economia mondiala pana la sfarsitul lui 2010, potrivit lui Gordon Brown.

Liderii principalelor economii au decis triplarea resurselor FMI la 750 miliarde de dolari, permit FMI sa emita Drepturi Speciale de Tragere (DST) in valoare de 250 miliarde de dolai si sa vanda aur, totul reprezentand un total de 1.100 miliarde de dolari. De asemenea, G20 va aloca 250 miliarde de dolari pentru sustinerea comertului international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri