Daniel Bouton, presedintele celei de-a treia banci franceze, Societe Generale SA, a anuntat ca va demisiona, postul acestuia ramanand vacant incepand din 6 mai, iar decizia survine in contextul unor "atacuri personale repetate" impotriva sa, ce risca sa afecteze banca, scrie Bloomberg.
Consiliul de Administratie al bancii va alege un nou presedinte pe 6 mai, conform unui e-mail trimis de Bouton, informeaza NewsIn.

”Atacurile repetate indreptate impotriva mea in ultimele 15 luni ma afecteaza, insa acestea risca sa afecteze si mai mult banca si cei 163.000 de angajati ai acesteia,” a spus Bouton.

Societe Generale, care a suferit in 2008 pierderi de 4,9 miliarde euro, din cauza unor tranzactii neautorizate ale traderului Jerome Kerviel, a negat recent informatiile aparute in Liberation, conform carora banca ar putea raporta pierderi de 10 miliarde euro, din cauza unor investitii riscante.

Reprezentantii bancii franceze, prezenta si in Romania, au declarat ca stirea este nefondata. "SocGen neaga in mod oficial stirea aparuta duminica in cotidianul Liberation", a anuntat banca intr-un comunicat.

Autoritatea franceza pentru reglementarea pietelor financiare nu a facut niciun fel de comentarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri