Guvernul rus a decis sa se bazeze in calcularea bugetului de anul viitor pe un deficit bugetar de 6,5% din produsul intern brut (PIB), au declarat pentru Reuters mai multe surse din ministerul finantelor si din guvern.
Cifra depaseste planul initial pentru 2010, privind un deficit bugetar de maxim 5%, insa confirma estimarile celui mai important consilier economic de la Kremlin, Arkady Dvorkovici, care mizeaza pe un deficit de 6% din PIB.

Rusia a crescut cheltuielile pentru sprijinirea economiei, care a intrat in prima recesiune din ultimii zece ani, in contextul in care veniturile din taxe scad, din cauza ieftinirii petrolului. Deficitul public din 2009 ar putea depasi 8%.

O alta sursa a spus ca premierul Vladimir Putin a confirmat planul de buget, noteaza NewsIn.

Un oficial din ministerul de finante a explicat ca deficitul luat acum in calcul a fost cauzat de alocarea a 310 miliarde ruble (9,85 miliarde dolari) pentru recapitalizarea bancilor, in 2010, si pentru sprijinirea a cinci state ex-sovietice.

Putin (foto) a spus recent ca doua treimi din bugetul de anul viitor este destinat cheltuielilor sociale. De asemenea, cotidianul de afaceri Vedomosti scrie ca Rusia ar putea creste accizele la alcool, tigari si petrol.

Ministrul de finante Alecsei Kudrin a precizat ca economia ruseasca va reintra pe crestere in 2010 si va avansa cu 1%.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca economia rusa va scadea cu 6,5% in 2009, comparativ cu 8,5%, pe cat mizeaza ministerul rus al economiei.

Banca Mondiala estimeaza ca PIB-ul Rusiei va scadea cu 7,9% in 2009, aproape dublu fata de asteptarile anterioare, din cauza crizei globale si nivelului scazut al productiei industriale si al investitiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri