Grupul privat Nycomed va cumpara un portofoliu de 20 marci de medicamente generice, in mai multe tari din Europa Centrala si de Est, de la compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis.
Nycomed va cumpara portofoliul de la Sanofi si Zentiva, in Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria, Estonia si Bulgaria.

Produsele au avut o cifra de afaceri anuala de 17 milioane euro si Nycomed va prelua productia in urmatorii ani. Ambele parti au decis sa nu ofere detalii suplimentare legate de afacere.

"Aceste marci ne vor completa foarte bine portofoliile locale. In special in Cehia si Slovacia, afacerea ne va intari semnificativ pozitia in sectorul de medicina generala", arata un comunicat Nycomed, citat de NewsIn.

Nycomed, care vrea sa se listeze la bursa, a inregistrat in 2008 vanzari de 3,4 miliarde euro.

Sanofi-Aventis, cel mai mare producator francez de farmaceutice, a anuntat recent o crestere cu 29% a profitului net, in contextul avansului vanzarilor pentru medicamentul Lantus, destinat tratarii diabetului.

Profitul net a urcat la 2,27 miliarde euro, de la 1,75 miliarde euro in perioada echivalenta din 2008. Compania estimeaza o crestere cu 10% a castigurilor per actiune, pentru 2009, de la 7% anterior.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri