Aproximativ 18,3 milioane spanioli sau circa 63% dintre cei care obtin un venit lunar (salarii, pensii, somaj) au castiguri lunare brute de sub 1.100 euro pe luna, conform unui studiu realizat de un sindicat din cadrul ministerului spaniol al economiei.
Aceste cifre sunt asemanatoare celor din anul 2007 si au fost elaborate plecand de la declaratiile de venit si datele obtinute de la casele de pensii, a anuntat un purtator de cuvant al sindicatului, informeaza NewsIn.

Spania este una dintre statele membre ale zonei euro unde salariile sunt scazute (salariul minim este in jur de 600 de euro) iar salariatii ce primesc salarii lunare de 1.000 euro au devenit un adevarat fenomen sociologic, numiti "mileuristas".

Numarul salariatilor cu castiguri brute lunare sub 1.100 euro a fost de 10.863.957 in 2007, in usoara crestere fata de anul 2006 (10.841.623).
Spania nu era inca in recesiune in 2007, iar rata somajului era de doar 7,95%.

Statul spaniol, grav afectat de criza financiara internationala si de spargerea bulei imobiliare, a intrat in recesiune in 2008.

Somajul s-a accentuat considerabil pentru a ajunge momentan la nivelul de 18%, ducand la cresterea numarului de "mileuristas".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri