Consiliul de conducere al Fondului Monetar International (FMI) a anuntat ca a deblocat a treia transa, de circa 60 milioane dolari, din imprumutul acordat Armeniei, ceea ce ridica la 479 milioane dolari suma totala varsata in urma acordului stand-by negociat cu autoritatile armene pe 28 luni.
"Criza economica globala a avut un impact serios asupra economiei Armeniei. Scaderea intrarilor de bani din strainatate si prabusirea sectorului de constructii au cauzat o restrangere mai severa a economiei si incasari fiscale mai mici decat fusesera anticipate in prima evaluare (a FMI, n.r.). Autoritatile au implementat complet programul economic, care se refera la diminuarea constrangerilor fiscale si monetara si o rata de schimb mai flexibila", a declarat directorul adjunct al FMI, Takatoshi Kato.

"Autoritatile s-au angajat sa inceapa consolidarea fiscala din 2010, cu obligatia de a asigura sustenabilitatea datoriei pe termen mediu", a mai precizat Kato, potrivit NewsIn.

FMI considera ca perspectivele pe termen scurt ale Armeniei raman dificile, insa pe masura ce conditiile externe se imbunatatesc, cresterea economica ar putea reveni progresiv in 2010, chiar daca riscurile se mentin.

Fondul se asteapta la scaderea cu 15,6% a produsului intern brut (PIB) al Armeniei in acest an, urmata de o crestere cu 1,2% din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri