Grecia ar putea recurge la un nou plasament privat de titluri prin banci pana la sfarsitul lunii ianuarie, a doua tranzactie de acest fel din ultimele 2 luni, ca urmare a retrogradarii de catre agentiile de rating, potrivit agentiei de administrare a datoriei publice, citata de Bloomberg.
Decizia legata de recurgerea la un plasament privat va depinde de reactia la programul national de stabilitate si crestere, a declarat Spyros Papanicolaou, director al agentiei. Statul a luat anterior in considerare posibilitatea unei emisiuni de obligatiuni prin intermediul unui sindicat de banci.

"Trebuie sa hotaram daca vom continua cu sindicalizarea", a declarat Papanicolaou, pentru Bloomberg, informeaza NewsIn.

"Am putea prefera in loc un plasament privat. Depinde de modul in care va fi primit programul de stabilitate si crestere de catre Comisia Europeana si de catre piete", a completat el.

Grecia, tara al carei rating a fost coborat anul trecut de toate cele trei mari agentii de evaluare financiara (Standard & Poor’s, Fitch si Moody’s), a vindut in decembrie titluri cu dobanda variabila in valoare de 2 miliarde euro pri intermediul unui plasament privat.

Guvernul a contactat bancile Alpha Bank, National Bank of Greece, EFG Eurobank, Piraeus Bank si Banca IMI pentru tranzactie, despre care ministrul grec de finante, George Papaconstantinou, a spus ca face parte din programul financiar al tarii pentru acest an.

In cadrul plasamentelor private, emitentul ofera valorile mobiliare direct investitorilor alesi, in locul vanzarii prin intermediul unei licitatii sau al unui sindicat de banci.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri