Fondul Monetar International (FMI) lucreaza la crearea unui "fond verde", pentru a ajuta tarile membre sa faca fata consecintelor incalzirii climatice, a anuntat directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn (foto), la forumul economic de la Davos, informeaza NewsIn.
In prezent, unul din principalele motive de disputa in negocierile privind un nou tratat pentru lupta impotriva schimbarilor climatice este reprezentat tocmai de ajutorul pe care trebuie sa-l acorde statele dezvoltate celor in curs de dezvoltare.

Insa criza economica a marit datoria statelor dezvoltate, care se arata acum mult mai reticente in a acorda ajutoare, a subliniat directorul FMI, care pledeaza pentru solutii inovative.

FMI va incepe discutii cu bancile centrale si cu ministrii de finante pentru a studia viabilitatea acestui fond verde, care ar putea fi creat cu ajutorul drepturilor speciale de tragere (DST), moneda contabila a FMI. Acest fond ar putea dispune de 100 miliarde dolari pe an, a precizat Strauss-Kahn.

Anul trecut, statele membre ale FMI au acceptat sa emita 250 miliarde dolari in drepturi speciale de tragere, pentru a spori lichiditatile Fondului si a face fata reducerii rezervelor in urma crizei financiare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri