Comisia Europeana a aprobat obiectivele stabilite in cadrul planului prezentat de guvernul grec pentru rezolvarea crizei bugetare, insa a avertizat ca acestea presupun o serie de riscuri, scrie cotidianul economic francez Les Echos.
Planul de redresare prezentat de Grecia este ambitios si prezinta numeroase riscuri, insa este realizabil, motiv pentru care Comisia Europeana il sprijina in totalitate, a declarat comisarul european pentru afaceri economice, Joaquin Almunia, potrivit NewsIn.

"Le-am transmis autoritatilor din Grecia ca programul de stabilitate are obiective ambitioase si ca sustinem din plin aceste tinte", a mai spus Almunia.

"In opinia noastra, realizarea acestor obiective inainte de finalul lui 2012, este absolut necesara. Obiectivele sunt realizabile, insa nu sunt lipsite de riscuri", a completat el.

Comisia urmeaza sa publice miercuri analiza planului financiar prezentat de Grecia in urma cu circa doua saptamani, ce prevede reducerea deficitului bugetar de la 12,7% din PIB in 2009 la 2,8% in 2012.

Almunia a precizat ca guvernul grec este constient de riscurile pe care le prezinta acest plan. "Nu vom accepta nicio abatere de la indeplinirea acestor obiective. In caz de abateri, provocate de aparitia unor riscuri, vom cere masuri de corectie", a subliniat el.

Premierul grec, George Papandreou a cerut ministrilor sa intocmeasca un calendar exact de "accelerare" a aplicarii acestor masuri, au anuntat luni mai multe publicatii din Grecia.

"Situatia economica este grava si trebuie sa ne concentram asupra acestei probleme (...), nu voi accepta nicio modificare", a masurilor prevazute, a declarat Papandreou.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri