Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat ca Neelie Kroes, comisar european pentru concurenta ce s-a opus demersului Frantei de a opri mutarea productiei masinii Renault Clio 4 in Turcia, nu are decat "doi neuroni", relateaza saptamanalul Le Canard Enchainé, citat de AFP.
Intrebata despre aceasta insulta intr-un interviu publicat luni de cotidianul german Handelsblatt, Kroes a replicat: "Oricum am cu cel putin 100% mai multi decat el".

Presedintele francez Nicolas Sarkozy risca sa "isi blocheze propria industrie", insistand ca masinile vandute in Franta sa fie produse in propria sa tara, considera Neelie Kroes, potrivit NewsIn.

"Daca industria franceza nu ar mai trebui sa produca decat pentru piata franceza, nu si-ar face o favoare", a comentat comisarul olandez. "Ne intrebam daca presedintele francez vra sa isi blocheze propria industrie", a adaugat ea.

Sarkozy a declarat ca vrea ca masinile vandute in Franta sa fie produse in aceasta tara, pe fondul confictului cu producatorul de automobile Renault, care vrea sa mute productia pentru modelul sau Clio 4 in Turcia.

Guvernul de la Paris a obtinut ca societatea sa continue productia unei parti a masinilor Clio in Franta.

Kroes, care va face parte si din noua Comisiei Europeana, dar se ocupa de media si de societatea informatica, a fost nemultumita de demersul francez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri