Institutiile financiare foarte mari, a caror prabusire ar pune in pericol stabilitatea sistemului financiar, sunt "periculoase" si trebuie sa fie divizate, a declarat Richard Fisher, unul dintre directorii bancii centrale americane, Federal Reserve, citat de Bloomberg.
"Un lucru dezagreabil insa sigur in cazul firmelor considerate prea mari pentru a se prabusi ar fi divizarea lor, in timp, in institutii care sa fie gestionate prudent si reglementate la nivel international", a declarat Fisher.

Acesta a mai spus ca opiniile sale in aceasta privinta ar putea fi "usor radicale". Administratia Obama a propus limitarea tranzactiilor si a altor operatiuni efectuate de banci, in timp ce presedintele bancii centrale, Ben Bernanke, si alti oficiali au cerut o lege care sa permita inchiderea firmelor financiare aflate in prag de faliment, potrivit NewsIn.

"Avand in vedere pericolul reprezentat de aceste banci pentru sistemul financiar, prefer o solutie mai radicala: un acord international pentru divizarea acestor institutii in firme de dimensiuni mai usor de gestionat", a spus Fisher.

Fisher nu a numit companiile vizate pentru divizare. Printre cele mai mari banci din Statele Unite se afla Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. si Wells Fargo & Co.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri