Grecia a acuzat luni Germania ca permite bancilor sa faca speculatii pe titlurile de stat grecesti, potrivit vicepremierului grec, Théodoros Pangalos.
"In spatele pozitiei germane este calculul ca, speculand impotriva obligatiunilor grecesti si permitand institutiilor monetare si de credit sa participe la acest joc mizerabil, germanii vor avea de castigat", a declarat Pangalos.

"In timp ce tarile din sudul Europei sunt afectate de deprecierea euro, exporturile germane beneficiaza de aceasta scadere a monedei europene", a adaugat el, potrivit NewsIn.

Germania a iritat recent unele tari din UE prin faptul ca s-a opus unor ajutoare financiare europene pentru Grecia, care se confrunta cu grave probleme bugetare.

Germania s-a declarat pregatita sa discute cu partenerii europeni despre modalitatile de ajutorare a Greciei, cu implicarea Fondului Monetar International (FMI), dar a dat asigurari ca sustinerea statului elen nu se regaseste pe ordinea de zi a summitului din aceasta saptamana.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri