Fondul american de investitii Advent International a preluat retailerul britanic de mobila DFS, in urma unei tranzactii in valoare de 500 de milioane de lire sterline (769 milioane de dolari), scrie The Guardian.
Advent International, al carui portofoliu de investitii in retail cuprinde branduri precum Poundland, Charlotte Russe sau Takko si, mai nou, producatorul de canapele DFS, nu a dezvaluit valoarea tranzactiei. DFS detine 74 de magazine pe teritoriul Regatului Unit, avand peste 2.600 de angajati, si controleaza, de asemenea, trei centre de productie de canapele la Carcroft in Yorkshire, la Long Eaton in Nottinghamshire si Alfreton in Derbyshire.

Tranzactia evidentiaza un apetit in crestere al fondurilor de investitii pentru activele considerate atractive, in acest caz, Advent platind in intregime cu capital si intentioneaza a-si refinanta datoria la o data ulterioara.

Graham Kirkham a lansat firma de mobila intr-o fosta sala de billiard in localitatea Doncaster, acum mai mult de 40 de ani, iar in urma tranzactiei cu Advent, acesta va parasi functia de executiv, desi surse apropiate intelegerii au declarat ca fondatorul companiei va continua sa detina un interes financiar substantial in cadrul DFS.

Intregul proces de vanzare nu a fost insa lipsit de probleme, ofertantii plangandu-se de acces insuficient la datele companiei, in stadii incipiente ale tranzactiei, fiind rugati, de asemenea, sa vina cu propriile proiectii privind performanta companiei.

In urma cu o luna, Graham Kirkham sustinea ca este „categoric neinteresat de vanzarea afacerii sale”, dar, in ciuda acestor declaratii, fondurile de private equity au mizat in continuare pe o posibila tranzactie privind firma situata in localitatea Doncaster, nordul Angliei.

Conform Advent International, Richard Baker, avand functia de operating partner in cadrul fondului de private equity si fost director executiv al Alliance Boots, va prelua postul de presedinte de la Kirkham, iar Jon Massey si Bill Barnes, director operational si respectiv financiar isi vor pastra functiile in cadrul DFS.

Advent International a investit in ultimii trei ani in mai multe companii de pe piata romaneasca, printre care Düfa Deutek, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania, LaborMed Pharma, producator si distribuitor de medicamente generice, Ceramica Iasi, producator de blocuri ceramice si tigle, si Ozone Laboratories SRL.

Fondul de investitii american Advent International, care controleaza producatorul farma local LaborMed, a preluat anul trecut portofoliul de produse al Ozone.

In Romania, Advent mai detine producatorul de vopsele Dufa Deutek si pe cel de blocuri ceramice si tigle Ceramica Iasi, dar si o participatia majoritara la Centrul Medical Unirea, biroul local al fondului de private equity fiind condus de Emma Popa-Radu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri