Germanii sunt mai increzatori in economie atunci cand bugetul de stat este bine controlat, a afirmat cancelarul Angela Merkel, respingand temerile SUA ca masurile de austeritate fiscala adoptate de Berlin ar putea afecta relansarea economica.
Oficialii SUA si-au exprimat ingrijorarea, inaintea reuniunii G20 de luna trecuta, ca reducerile excesive si rapide ale cheltuielilor bugetare in Europa ar putea avea un impact negativ asupra recuperarii economiei mondiale, relateaza Mediafax.

"Avand in vedere regulile de protectie a locurilor de munca din SUA, un presedinte al Statelor Unite nu are nicio idee despre ce se intampla in Spania, Germania sau Franta. Fiecare tara trebuie sa-si gaseasca propriul ritm. In Germania increderea consumatorilor este mai ridicata cand statul se concentreaza pe consolidarea bugetului decat atunci cand cheltuieste bani si se indatoreaza", a spus Merkel.

Executivul german s-a angajat sa reduca deficitul bugetar al Germaniei printr-un plan pe patru ani in valoare de 80 de miliarde de euro, cel mai amplu din istoria tarii de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

"In Europa, reformele structurale au un cu totul alt sens. Regulile de protectie a locurilor de munca sunt diferite. Sistemul nostru de securitate sociala este diferit", a adaugat seful guvernului german.

Relansarea economica a Germaniei dupa cea mai grava criza dupa Al Doilea Razboi Mondial este robusta, insa nu intr-o masura suficienta, a spus Merkel.

Economia germana a avut o evolutie solida in trimestrul al doilea si ar putea depasi prognoza oficiala, care indica un avans de 1,4% pentru acest an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri