Daca profitul ExxonMobil a crescut cu 60% in primele sase, el al rivalului european Royal Dutch Shell a avansat cu 35% in prima jumatate a anului comprativ cu perioada similara a anului trecut, relateaza Mediafax.
Astfel, profitul ExxonMobil a crescut cu 60% in primul semestru, la 13,9 miliarde de dolari, sustinut de avansul veniturilor, al productiei si de imbunatatirea marjelor de procesare a titeiului, a anuntat grupul petrolier american.

Veniturile in primele sase luni ale anului au urcat cu 32%, la 182,74 miliarde de dolari, de la 138,5 miliarde de dolari in ianuarie-iunie anul trecut, se arata in raportul financiar al Exxon.

"Concentrarea ExxonMobil asupra performantelor operationale continua sa asigure rezultate solide", a declarat presedintele grupului, Rex W. Tillerson.

Profitul pentru trimestrul al doilea a avansat cu 85%, la 7,56 miliarde de dolari in trimestrul al doilea, in timp ce castigul pe actiune a crescut la 1,6 dolari, aproape dublu fata de 0,84 de centi in urma cu un an. In trimestrul al doilea, veniturile au avansat cu 24,2%, la 92,5 miliarde de dolari, de la 74,46 miliarde de dolari.

Totodata, profitul Royal Dutch Shell a crescut cu 35% in S1, la 9,9 miliarde de dolari, de la 7,3 miliarde de dolari in perioada similara din 2009, in contextul unui avans al veniturilor de 44,6%.

Shell a raportat venituri de 176,6 miliarde de dolari in primele sase luni ale anului, comparativ cu 122,1 miliarde de dolari in primul semestru al anului trecut.

"Este un rezultat bun pentru Shell, in pofida conditiilor macroeconomice dificile. Suntem pe drumul cel bun pentru crestere", a declarat directorul general al grupului, Peter Voser.

Profitul la trimestru a avansat cu 15%, la 4,4 miliarde de dolari, de la 3,82 miliarde de dolari in aprilie-iunie 2009. Veniturile au fost cu aproximativ 50% mai mari in trimestrul al doilea, respectiv de 90,6 miliarde de dolari, de la 63,9 miliarde de dolari in aceeasi perioada anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri