Retailerul suedez de imbracaminte H&M (Hennes&Mauritz) isi va restrange planurile de infiintare a unor noi magazine in 2010, din cauza dificultatilor de pe piata imobilelor cu destinatie comerciala din sud-estul Europei, dar si a rezultelor mixte obtinute in trimestrul al treilea fiscal, scrie Mediafax.
H&M, al treilea mare retailer la nivel mondial, dupa grupul american Gap si Inditex din Spania, a aratat in raportul financiar publicat astazi ca a redus numarul de magazine care ar fi trebuit deschise pana la sfarsitul acestui an la 220, de la 240.

"Oferta de spatii pentru magazine de la sfarsitul acestui an s-a redus, intrucat numarul centrelor comerciale finalizate este mai mic din cauza problemelor economice, in special in Europa de Sud-Est", se arata in raport.

Pentru trimestrul patru fiscal (septembrie-noiembrie), H&M, care isi datoreaza succesul preturilor scazute practicate, a planificat infiintarea a 140 de noi magazine si inchiderea altor zece.

Profitul net al H&M in trimestrul al treilea fiscal (iunie-august) a crescut cu 23%, la 4,24 miliarde coroane suedeze (461,7 milioane euro), iar cel operational la 5,66 miliarde coroane (615 milioane euro), dar analistii anticipau 4,53 miliarde coroane, respectiv 6,04 miliarde coroane, potrivit AFP.

Cifra de afaceri a avansat cu 14%, la 26,9 miliarde coroane (2,9 miliarde euro), depasind estimarile de 26,6 miliarde coroane.

In urma informatiilor, actiunile H&M au scazut dupa deschiderea bursei de la Stockholm cu 5%, la 246 coroane pe unitate.

Retailerul a anuntat in luna iunie ca va deschide primul magazin din Romania in primavara anului viitor la Bucuresti, iar Baneasa Shopping City a precizat la acea data ca H&M va deschide o unitate in incinta centrului comercial din nordul Capitalei.

Cu toate acestea, primul magazin H&M din Romania va fi deschis in AFI Palace Cotroceni, unde retailerul a inchiriat o suprafata de peste 1.000 mp, in urma unor negocieri care au durat noua luni, potrivit consultantului imobiliar Jones Lang LaSalle, intermediarul tranzactiei.

Citeste si Consultantul care aduce H&M in Romania: Negocierile au durat 9 luni
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri