Retailerul german Metro analizeaza viitorul celor 34 de magazine de electronice Saturn detinute Franta, inclusiv vanzarea partiala sau totala, transmite Reuters.
Divizia Media Markt-Saturn a grupului german este cel mai mare retailer de produse electronice din Europa, iar Metro a anuntat ca negociaza vanzarea catre HTM Group din Franta, care detine Auchan, informeaza Mediafax.

Alte optiuni includ formarea unui parteneriat sau o noua strategie de dezvoltare.

Seful Media Markt-Saturn, Roland Weise, a declarat ca retailerul intentioneaza sa se concentreze mai mult in tarile unde operatiunile sale se dezvolta rapid, unde are potentialul sa devina lider de piata.

In Franta, acest lucru ar fi realizabil printr-un efort disproportionat, a aratat Roland Weise. "Afacerile din Franta nu au avut niciodata performante deosebite si chiar au inregistrat pierderi", a declarat Juergen Elfers, analist la Commerzbank.

Justin Scarborough, analist la RBS, a spus la randul sau ca piata franceza este deosebit de dificila si a salutat faptul ca Metro isi analizeaza optiunile.

HTM, cunoscut anterior ca Groupe Boulanger, a confirmat ca este interesat de cele 34 de magazine Saturn din Franta.

Grupul este specializat in multimedia si echipamente destinate locuintelor si este detinut in proportie de 96% de Association Familiale Mulliez care detine si retailerul francez Auchan.

In ultimii doi ani, magazinele Saturn s-au extins in Grecia, Luxemburg, Turcia si Elvetia. Rusia, Turcia si China ocupa o pozitie centrala in planurile de extindere ale retailerului.

Metro detine in Romania 25 de magazine in reteaua Cash&Carry si alte 25 in lantul Real.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri