Danone a semnat un acord pentru a achizitiona YoCream, cel mai mare producator de iaurt inghetat din Statele Unite ale Americii, pentru suma de 103 milioane de dolari.
Tranzactia ii va permite companiei Danone sa intre pe piata iaurtului inghetat, un segment care inregistreaza o crestere rapida in Statele Unite. In acest fel, va avea acces si la o noua retea de distributie, care vine in completarea canalelelor deja existente.

YoCream isi are sediul in Portland, Oregon, iar vanzarile nete in 2010 sunt estimate la aproximativ 58 milioane de dolari.

Achizitia urmeaza sa fie incheiata pana la finele lui 2010.

YoCream International este lider mondial in industria iaurtului inghetat. Compania a fost infiintata in anul 1977 si detine o unitate de productie in Portland, Oregon.

La nivelul primelor noua luni, vanzarile Danone au urcat cu 12%, la 12,7 miliarde euro, de la 11,3 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, dupa o crestere de 8,6% a volumului.

Danone Romania face parte din grupul Danone, prezent in 120 de tari, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 in domeniul apelor minerale imbuteliate si a alimentatiei pentru bebelusi. Grupul Danone a inregistrat in 2009 vanzari de 15 miliarde euro.

Danone Romania a afisat anul trecut o cifra de afaceri de 435 milioane lei. Compania are in prezent peste 700 de angajati si un portofoliu ce depaseste 60 de referinte de produs, principalele marci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Buna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri